Om GBHC

Göteborg Beach Handball Club var den första renodlade beachhandbollsföreningen i Sverige när vi bildades i augusti 2015.

Föreningens övergripande målsättning är att vara ledande och medverka till att etablera Beachhandbollen i Sverige, på det sätt som sporten spelas och med de regler som gäller internationellt. Vi strävar också efter att vara den lättillgängliga och trivsamma föreningen som är öppen för alla.

Vi verkar för att fler ungdomar skall få idrotta och få chans att utvecklas som personer i en förening och anser att beachandbollen är ett mycket bra alternativ, bl.a. medverkar vi till prova-på verksamhet för ungdomar.

Beachhandbollen i Sverige
Beachhandbollen är en stor sport utomlands och är på frammarsch i Sverige. Sedan GBHC bildades har det startat ytterligare två nya beachföreningar, Stockholm och Lund. Bl.a. spelas varje år två stora ungdomsturneringar, i Helsingborg och Åhus, där det är 1500 respektive 1100 lag anmälda varje år. Beachhandbollen ingår även i SM-veckan i Norrköping till sommaren.

Våra internationella meriter
I november 2015 deltog vi i Champions Cup för seniorlag och kom på en hedrande 2:a plats och det är stort i beachhandbollsvärlden. I Champions Cup deltar det bästa klubblaget från respektive land i Europa (vinnarna i beachhandbolls-SM får deltaga i Champions Cup).
Flera av spelarna i GBHC har under de tre senaste Europamästerskapen utgjort stommen i svenska landslaget.

Historik
Laget som grundade föreningen Göteborg Bech Handball Club tävlade under ett antal år framgångsrikt som Torslanda/Hisingen. Nedan listas några framskjutna placeringar i diverse olika turneringar:

Svenska turneringar:
*5 st SM-Guld (2010, 2012, 2014, 2015, 2016)
*2 st SM-silver (2013, 2017)
*1:a Vintrosa Beach Handball Cup 2014, Vintrosa

Internationella turneringar:
*5:a i champion cup 2016, Gran Canaria
*1:a Alexandroupolis, deltävling i European Beach Tour 2016, Grekland
*4:a Preveza, deltävling i European Beach Tour 2016, Grekland
*9:a Camelot  – Amsterdam 2016, Holland,
*2:a i Champions Cup 2015, Gran Canaria
*2:a i Plock Beach Handball Cup 2015, Plotsk, Polen