Slurapport direkt från Gran Canaria

Champions Cup i beachhandboll på Gran Canaria 2016

I egenskap av regerande svenska mästare fick Göteborg Beach Handball Club representera de gulblåa färgerna i Champions cup, som är beachhandbollens motsvarighet till Champions League i fotboll. På förhand var förutsättningarna de tuffast möjliga, då Europas tolv bästa beachhandbollslag skulle vara på plats.

Göteborg Beach Handball Club gör ett bra gruppspel och vinner 3 av 5 matcher och därmed klarar man av att gå till slutspel. I kvartsfinalen fick man möta spanska Malaga, det blev en hård strid ända fram till sista minuten där Club BM playa Ciudad de Malagas rutin avgjorde då GBHC iver visade sig ordentligt när det skulle avgöras. Club BM playa Ciudad Malaga vinner rättvist och gick obesegrade ur hela turneringen.

GBHC fick därefter spela om platserna 5-8 under söndagen och gör där en fantastisk dag. För första gången någonsin så slår ett svensk lag ett kroatiskt lag i beachhandboll, Detono Zagreb och i och med den vinsten blev det spel om placering 5-6 mot våra grannar, danska Skaering. Där blev det vinst efter shootouts och Göteborg Beach Handball Club är därmed 5:e bästa klubblag i Europa!