Tony rapporterar från Champion cup

Champions Cup är färdigspelat för den här gången. Så här kommer en liten rapport från Gran Canaria.

Kävlinge som efter vinsten i SM fick äran att representera Sverige mötte tufft motstånd i grupp A och fick bara med sig en vinst och två poäng. Det ledde till en 5:e plats (av 6 lag) i gruppen, vilket innebar placeringsmatch och spel om 9:e platsen. BHW Wasserschloss stod för motståndet i en match, där Käck och Ekberg med vardera 12 poäng lyfte Kävlinge fram till shootout.  som lundensarna vann med 9-4. Grattis säger vi från GBHC.

I finalen pressade hemmahoppet Malaga det RyskaKrasnodar också till shootout inför 600 entusiastiska åskådare. Ryssarna visade rutin och tog säkert hem shootout med 6-2.

Hela resultatlistan har ni här:

Herrar

Damer:

I år var det sämre både organisatoriskt och kvalitetmässigt än de tidigare upplagorna av Champions Cup. De fyra lagen som gick till semi höll bra klass, samt att Italiens unga pojkar visade att dom blir farliga i framtida mästerskap.
Man saknade de bästa lagen här från Tyskland och Kroatien, även från Sverige där Göteborg Beach Handball Club har levererat de sista två åren med en andra och femteplats.
Känslan är att det inte var så smart att tidigarelägga Champions Cup en vecka. Riktigt profillöst bl.a. i polska, schweiziska och tyska laget. Turneringen saknade Top of the line lirare så som Jorn Wolternik, Bartosz Wojdak, Kasper Adamski, Filip Koper, Ivan Jurik, Josemi Sanchez och inte minst vår MVP Jesper Knutsson. Nivån blir klart sämre då inte såna här superstars är med. Som tur är så var en av de bästa med, ryssen Roman Kalashnikov. Ryska laget ställde upp med ett riktigt bra lag och vann Champions Cup helt rättvist och på ett imponerande sätt.