Två vinster för herrlandslaget första dagen i Kazan

Det blev en drömstart för det svenska landslaget när VM startade under tisdagen i ryska Kazan. I första matchen var det värdlandet Ryssland som tog ledningen efter första set. Vi möblerar om och specialisten som hittills legat centralt flyttar ut till vänster, vilket öppnar upp åtskilliga lägen för Käck på vår högerkant. Härifrån öser vi in mål och med 1-1 i fulltid har vi samlat på oss gott om självförtroende och debutanten Filip Kan avgöra i shoot-out.

På eftermiddagen möter vi fyrfaldiga världsmästarna Brasilien som också är en av förhandsfavoriterna. Denna matchen blir än jämnare där Sverige med gott stöd från läktaren tar första set. Än en gång ställs vi inför ett avgörande shoot-out, som avgörs först i 6:e rundan, där brasselobben prickar ribban och går ut. Ett Stort och befogat jubel bryter ut i svensklägret. Två vinster mot några beachhandbollens absoluta toppnationer.

Vi ser fram emot att få se hUr bra detta svenska samspelta gäng är och hur långt det ska räcka i detta VM. I morgon väntar USA.