Vi kollar Peters puls

Vintern är här men vissa spelar beachhandboll trots snö och slask men då såklart inomhus.
Redaktionen fick en pratstund med Peter Stelleck, målvakt i Svenska Beachlandslaget har just opererat sin axel och vi kollar hur läget är med honom och beachhandbollen.

IMG_0891_EM_Beachhandball_Croatia_2017

HUR ÄR DET I UMEÅ, VINTERN ÄR HÄR, ÄR DET FLERA METER SNÖ UPPE HOS ER?

Tjena! Vi har hunnit få lite snö även om temperaturen växlar lite mellan plus och minus, förhoppningsvis hinner vi få ytterligare lite snö innan julen slår till på allvar.

DU ÄR NYOPERAD, HUR GÅR REHABILITERINGEN?

Operationen gick fint och rehaben flyter på. Just nu är jag ganska begränsad men det blir bättre för varje dag som går. Det är en kamp mot klockan att ta sig tillbaka så det gäller att vara noggrann och ambitiös för att komma i bra form så fort som möjligt.

VI GJORDE EN FANTASTISKT RESULTAT I EM, ÄR DU NÖJD ELLER FINNS DET MER ATT UTVECKLA?

Vi gjorde ett fantastiskt EM sett till de förutsättningar vi haft. Fler spelare i Sverige har gett oss möjligheten att komplettera laget på ett sätt som vi inte haft innan. Även om vi är stolta så är vi inte nöjda, många av oss som spelar brinner och går i bräschen för beachhandboll. Vi har kämpat länge med att försöka skapa bra förutsättningar för beachhandbollen i Sverige, även om vi kommit långt så har resan bara börjat och vi vet att det krävs mycket jobb för att fortsätta utveckla sporten. Att ta sig till VM var ett väldigt stort steg så vi är stolta men absolut inte nöjda!

HUR TROR DU VI STÅR MOT DE ANDRA LÄNDERNA I VM, ÄR DE LÅNGT FÖRE OSS I UTVECKLINGEN?

Det är svårt att säga då vi inte mött så mycket motstånd utanför Europa. Vi vet att den europeiska beachhandbollen ligger på en hög nivå och vi har visat att vi kan störa de bästa även om vi hittills saknat den lilla extra kylan och rutinen för att slå oss in i den absoluta toppen. Med lite mer kontinuitet inför VM där vi får chansen att jobba ihop ett lag som blir samspelt och lyckas återskapa stämningen i laget från EM, så har vi alla möjligheter att göra ett fantastiskt mästerskap i Ryssland.