Årets beach-profil!

Vi har en stor profil i vår förening som både är coach i Göteborg Beach Handball Club och förbundskapten för Svenska Landslaget i Beachhandboll. Lägg därtill att Jesper Knutsson är spelande tränare i bägge lagen och då förstår vi att det mycket att hålla reda på.

08357_EM_Beachhandball_Croatia_2017

Vi ställde lite frågor till mannen som styr Svensk Beachhandboll framåt..

Du är lagets mest meriterade spelare och förbundskapten. Vad ger du för tips till dina spelare/lagkamrater?

Bygg upp fysiken, konditionen är extremt viktig i Beachhandboll.

Vad gillar du bäst med Beachhandbollen?

Balansen mellan lek och allvar är absolut det bästa med Beachhandbollen. Sen att man kan påverka matchen så mycket som ledare gillar jag. Snabba byten där man kan prata med spelarna hela tiden. Finns många taktiska moment som är avgörande och det älskar jag klura med.

Varför är du en sån bra framspelare?

Jag tränar mycket och har bra speluppfattning. Jag vet vad som kommer att hända innan det händer. Det handlar även om en hel del rutin och det har jag fått efter 4 tuffa EM-slutspel. Jag är en kompispelare som är lite sämre avslutare och därav kommer det ofta ett extra pass när läge uppstår.

Det blev stor framgång i somras med en 5:e plats i Beach-EM som resulterade i en VM plats i Ryssland 2018. Vad tror du om möjligheterna att göra resultat där?

Vi har tekniska och spelskickliga spelare i dagens landslag. Profiler som Nicklas Ekberg och Erik Nilsson är viktiga för oss då dom visar upp härlig fysik och andas Beachhandboll dag efter dag. Jag tror vi skulle kunna mäta oss med de allra bästa nationerna om vi skulle få spelet att stämma som i somras. Vi har börjat marschen mot världseliten!

Vilket är det finaste pris du vunnit?

Det var när jag blev MVP i Champions Cup 2015.

Har du någon speciell rutin inför matcherna?

Jag tejpar alltid alla mina fingertoppar för få bättre känsla på bollen.

Mål eller assist?

Skulle gärna svara mål men en härlig macka som det blir mål på är extra roligt.

fullsizeoutput_3bc0

Vi tackar Jesper för snabba intressanta svar och önskar honom lycka till med kommande säsong i klubblaget och VM slutspelet i Ryssland