Dubbla SM-guld till GBHC

SM Ulricehamn9SM Ulricehamn6SM Ulricehamn7

Damfinal GBHC – Skara (2-1)

GBHC:s damer ville förstås inte vara sämre än herrarna och svarade dessutom upp till förväntningarna när speakern presenterade dem som  ”specialisterna” mot generalisterna. Skara är nämligen damlaget som vanligtvis är ett starkt handbollslag (inomhus), men som visat att de klarar sig nästan lika bra på det mjuka underlaget. Första halvlek är jämn och GBHC avgör först i slutminuterna och vinner med 18-15. I andra blir det mycket tuffare när Skara drar ifrån och vinner till slut med 19-16. När det blir shoot out är GBHC det starkare laget, mycket starkt av våra unga damer, som vanligtvis spelar i juniorklassen när de tävlar utomlands.

Herrfinal GBHC – Kävlinge (2-0)

Efter att ha lånat ut SM-bucklan under ett helt år till Kävlinge var det dags att ta hem den till Göteborg igen efter en till början rafflande final. Första halvlek startade GBHC bäst och var i ledning med både 2-0 och 4-2, därefter var det Kävlinge som plockade flest tvåor och var som bäst uppe i en fyrapoängsledning. GBHC kröp närmare och hade 13-14 med knappa minuten kvar, när Henke sätter sista tvåan och GBHC vänder till 15-14.  Andra halvlek fick sedan en annan karaktär där GBHC successivt ökar poängavståndet och slutligen vinner komfortabelt.

Även GBHC:s juniorerna tog en pallplacering

Det bör nämnas också att herrarnas finalbiljett tog de genom en 2-o vinst, mot ett så långt obesegrat Rya. Starkt jobbat så långt i turneringen också av Rya alltså, som för detta SM lånat ut sitt klubbnamn till inga mindre än… GBHC:s juniorer. En fin insats således även av detta skönspelande gäng, som inte tappade sugen för en förlust, nej de såg till att vinna också matchen om tredje pris.

Det kommer några turneringar emellan, men vi ser redan fram mot nästa år i Ulricehamn.