Sverige fortsätter överraska andra och tredje dagen

Andra dagen, sista matchen i gruppen mot ett USA som spelar för att slippa ha bara förluster i bagaget. Även denna match går till shoot-out, där Sverige återigen står som segrare.

Tredje dagen går vidare och vi går in i andra omgången, där vi går in med fyra poäng. Första matchen mot Oman, ett mycket fokuserat och bra Sverige tar hem båda seten. Andra matchen mot Danmark som förlorat mot ryssarna tidigare under dagen. Matchen är mycket viktig för Danskarna, men vi visar ryggrad, tar första set genom sista tvåpoängaren. Andra set går till sudden, där Danmark vinner uppkastet och kan avgöra. Vår målvakt gör en fingertoppsräddning. Vi anfaller, får straff… och sätter den. Det är klart vi vinner också gruppen i andra omgången. Kvartsfinalplatsen är säkrad redan innan morgondagens match mot Qatar. Fem vinster av fem möjliga, redan nu Kan vi notera att vi ser en svensk beachhandbollsbragd, men vi ska vidare, och som svenska klacken skanderar…”vi ska kämpa, vi är Sverige”.