Tony rapporterar från Champion cup 2108

Champions Cup är färdigspelat för den här gången. Här kommer en liten Carlsson rapport från regniga Catania.

I år var Champions Cup 2018 lagt på Sicilien och man märkte direkt att det inte var samma ordning som på Gran Canaria då det var både sämre organisatoriskt och sämre planer än de tidigare upplagorna av Champions Cup.  Att banta turneringen från 8 till 6 matcher per lag tycker jag inte om då det blir oerhört dyra matcher att spela. 5 dagar på plats och enbart 6 matcher, nej här får EHF ändra tillbaka till tidigare 8 matcher per lag.

Jag saknade Italiens herrlag som ställde upp på Gran Canaria, vart tog dom vägen? Ett lag som imponerade grymt mycket på mig. Positivt att Grekiska Beach Boys var med i årets upplaga, hoppas vi ses snart igen, kanske i Chania? Spetsen på lagen i år var så mycket bättre än fjolårets Champions Cup, trots att det var 16 lag som kom till start. Detono Zagreb höll ruskigt hög nivå under hela turneringen och vann rättvist, vi i Göteborg Beach Handball Club pressade Detono i bägge set och det är vi nöjda med.

? Vår lilla pojk Samuel Armgren levererade hela 22 poäng mot Detono. Vårt pojklag, ursäkta herrlag tog en hedrande 6:e plats och vi åker hem till Sverige med stolthet i kroppen. Pojkarna fick även vara med på sitt första players party och av man hört levererade man även där.

Turneringen i år saknade inte Top of the line lirare då spelare som

 • Ivan Juric
 • Josip Matezovic
 • Roman Kalashnikov
 • Evgeny Svetsula
 • Attila Kun
 • András John
 • Joachim Trend
 • och vår egen Jesper Knutsson var med.

Nivån blir klart bättre när såna här superstars är med.

?  Vårt damlag hamnade på en hedrande 11:e plats i sitt debutår. 3 vunna och 3 förluster där en förlust var på shootouts så helt klart ska våra tjejer åka hem nöjda och glada. Viktig rutin har skapats och med mer samträning är vi i A-Slutspel nästa år…! Isabelle Svahn kom 3:a i skytteligan och var helt klart en av dom bästa i turneringen.

Slutresultat Dam:

 1. Multichem-Szentendrei N.K.E.
 2. GRD LECA – apostaganha.com
 3. Aker Topphandball
 4. C.BM Playa Algeciras
 5. Westsite Amsterdam
 6. BHT GRU JUKO Piotrkow Trybunalski
 7. Strandgeflüster Minden
 8. SPORT CLUB Senec-Cannabis Energy Drink
 9. CBMP Ciudad de Malaga
 10.  Beach Bazis
 11.  Göteborg Beach Handball Club
 12.  Team Italia
 13.  WBHC Kontesa Nera
 14.  Beachqueens
 15.  DHG Odense
 16. London Angels Handball Club

Slutresultat Herr:

 1. Detono Zagreb
 2. ”Ekaterinodar” Krasnodar
 3. OFKSE-LINMAR
 4. BC Sand Devils Minden e.V.
 5. HEI Skaering
 6. Göteborg Beach Handball Club
 7. BHC Beach & Da Gang Münster
 8. Dinamit BHC
 9. BHT GRU JUKO Piotrków Trybunalski
 10. BHC 1898
 11. Club BM Playa Ciudad de Malaga
 12. Os Repetidos BH / Alvo Seguro
 13. A.C. CYCLOPES
 14. Hiekka Hauskaa
 15. Melita Falcons
 16. Grosseto Handball