Nya fina beachplaner i Skatås

I höstas satte Idrott- och föreningsförvaltningen grävskoporna i backen i Skatås, på samma yta där GBHC under 2016 själva grävde och anlade Göteborgs allra första beachplan för handboll.

Istället för en lutande halvbra plan omgärdad av jordvallar, så har vi nu fått två väldigt fina planer inom ett inhägnat område. Vi riktar ett särskilt tack till Dragan på IOFF som lett projektet och som varit mycket lyhörd för våra önskemål om utformningen.

Nyaplaneri skatås

Det här kommer att bli väldigt bra och få stor betydelse för tillväxten inom beachhandbollen, säger GBHC:s sportchef Jesper Knutsson. Det innebär dels mycket bättre träningsmöjligheter för vårt seniorlag, som i år satsar på att etablera sig ute i Europa, genom att delta i flera EBT-turneringar och inte minst kval för landslaget till EM. Dels kan vi som enda beachhandbollförening i Göteborg bättre möta efterfrågan på träningsmöjligheter, än vi kunnat erbjuda tidigare. Med två planer fördubblas kapaciteten och ger möjligheter att också anordna cupspel. Detta ligger dessutom bra i tiden, eftersom intresset och tillströmningen hela tiden ökar. Inte minst nu när även Handbollförbundet har fått upp ögonen för sporten och gör en satsning på både utbildning och stöd för ledare och genom att i år för första gången skicka svenska juniorlag till EM.